Vaalipaneeli: “Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka muuttuvassa Euroopassa”

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
Ajankohta - 04.04.2019

Turun yliopisto, Publicum, Mauno Koivisto -sali

Kategoriat

Kevään 2019 aikana suomalaiset valitsevat edustajansa sekä eduskuntaan että Euroopan parlamenttiin. Osana kevään vaalitapahtumasarjaa järjestää Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskus yhteistyössä Schuman-seuran, Turun Paasikivi-seuran sekä Eurooppa-foorumi Turussa ry:n kanssa paneelikeskustelun aiheesta:

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka muuttuvassa Euroopassa

Paneelikeskustelu järjestetään torstaina 4.4.2019 klo 16-18, paikkana Turun yliopiston Publicum-rakennuksen Mauno Koivisto -sali (käyntiosoite: Assistentinkatu 7, Turku). Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Kahvitarjoilu ennen tilaisuutta Publicumin aulassa klo 15.30 alkaen.

Suomen kansainvälinen asema on muuttunut EU-jäsenyyden myötä merkittävästi, mikä on myös heijastunut maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan niin toimintaympäristön kuin tilannekuvammekin muutosten seurauksena. Lähialueiden – etenkin Itämeren alueen ja arktisen alueen – kehitys on avainroolissa maamme geopoliittisen aseman kannalta. Suomi joutuu tulevaisuudessa määrittämään kantansa myös EU:n syvenevään turvallisuuspoliittiseen integraatioon.

Muun muassa näistä aiheista ovat keskustelemassa eri eduskuntapuolueiden edustajina:

• Ulla Achrén (RKP)
  • Li Andersson (VAS)
  • Risto Forsberg (SIN)
  • Ilkka Kanerva (KOK)
  • Ilkka Kantola (SDP)
  • Lasse Miettinen (VIHR)
  • Annika Saarikko (KESK)
  • Ville Tavio (PS)
  • Pertti Vallittu (KD)

Keskustelua johdattelee Turun Sanomien pääkirjoitustoimittaja Ari Niemi.

Yleisöllä on paneelin aikana mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää panelisteille kysymyksiä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan
ulko- ja turvallisuuspolitiikasta!

Lisätiedustelut: Projektipäällikkö Väinö Kuusinen (vaino.kuusinen@europeforum.fi, puh. (041) 530 3205).