Avoin yleisötilaisuus ”EU ja Kiina maailmanpolitiikassa ja globaalissa taloudessa”

Päiväys ja aika
Ajankohta - 14.02.2018
18:30 - 20:00

Tapahtumapaikka
Turun pääkirjasto, Studio-auditorio

Kategoriat


Schuman-seura järjestää kaksi kertaa vuodessa ”EU maailmanpolitiikassa”-keskustelutilaisuuksia, joissa asiantuntijat alustavat Euroopan ja EU:n kannalta ajankohtaisista maailmanpolitiikan teemoista ja kysymyksistä.

Vuoden 2018 ensimmäinen tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomi–Kiina-seuran kanssa keskiviikkona, 14. helmikuuta 2018 kello 18.30-20.00 Turun pääkirjaston Studio-auditoriossa. Tilaisuuden aiheena on:

EU ja Kiina maailmanpolitiikassa ja globaalissa taloudessa

Kiina on yksi globaalin talouden, politiikan ja turvallisuuspolitiikan nousevista valtioista, jonka nykyisen aseman vahvistumista edistää myös Yhdysvaltojen ennakoimattomaksi muuttunut ulkopolitiikka presidentti Donald Trumpin kaudella. Vaikka Kiina mielletään ensisijaisesti yhdeksi maailmantalouden vetureista, viime aikoina huomio on kiinnittynyt myös nk. terävän turvallisuuden (sharp security) voimistumiseen. Kiina näyttääkin pyrkivän vakiinnuttaman asemansa moninapaisen maailmanjärjestyksen aasialaisena napana.

Mitä Kiinan nousu tarkoittaa Euroopan kannalta, millaisia uhkia ja mahdollisuuksia Kiinan globaalin painon nousu tarkoittaa? Onko puheena ollut ”uusi silkkitie” Aasiasta Eurooppaan todellinen mahdollisuus Euroopalle? Millä tavoin voimistuvat alueelliset jännitteet Aasian-Tyynenmeren alueella vaikuttavat Euroopan ja Yhdysvaltojen välisiin suhteisiin? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan sekä näistä että monista muista Kiinan ja Euroopan ajankohtaisiin suhteisiin liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuuden alustajina toimivat:

  • Kimmo Elo (Helsingin yliopisto & Schuman-seura)

  • Sanna Kopra (Helsingin yliopisto, Aleksanteri-instituutti)

  • Jouko Rautava (Suomen Pankki, BOFIT)

Keskustelua juontaa Turun Suomi–Kiina-seuran puheenjohtaja Olli Hakala.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan maailmanpolitiikan ja globaalin talouden ajankohtaisista kysymyksistä asiantuntijoiden kanssa!

Tapahtuma Twitterissä:

Käyttäjä: @SchumanSeura

Aihetunniste (hashtag): #EUKiinaPaneeli