Eurooppa-päivää vietetään Turun pääkirjastossa 9.5.2018

Päiväys ja aika
Ajankohta - 09.05.2018
10:00 - 16:00

Tapahtumapaikka
Turun pääkirjasto

Kategoriat


Eurooppa-päivän ajantasainen ohjelma on luettavissa EuropeDirect Varsinais-Suomen verkkosivuilta.

Aamupäivä jatkuu aluekehityksen ja talouden merkeissä. Varsinais-Suomen liitto julkaisee selvityksen Varsinais-Suomi ja EU-hankerahoitus 2017, joka valaisee maakuntaan ohjautuneen EU-rahoituksen määriä vuonna 2017. Selvityksen esittelee aluekehitysjohtaja Tarja Nuotio. Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimiston päällikkö Saara Nuotio-Coulon tuo terveiset Brysselistä ja kertoo EU:n tulevan rahoituskauden näkymistä.

Tämän jälkeen kuullaan käytännön kokemuksia EU-varoin tehdystä aluekehitystyöstä. Interreg-rahoitteiset hankkeet DefenceArch, LightsOn ja St Olav Waterway sekä ESR-rahoitteinen LicenseUp esittelevät toimintaansa ja työnsä tuloksia.

Talous- ja rahaliiton eli EMUn tulevaisuus on emeritusprofessori Paavo Okon alustuksen aiheena. EU:n perusteita kerrataan kevyemmällä otteella eli EU:n alkeet aloittelijalle -tyyliin dosentti Kimmo Elon ja tutkija Juha Pyykösen juttutuokios

sa.Iltapäivällä nuorten vaalipaneelissa tähdätään jo kevään 2019 Euroopan parlamentin vaaleihin. Mukana keskustelussa on seitsemän eri poliittisen nuorisojärjestön edustajat.

Eurooppa-päivän tapahtuman ohjelman päättää ulkoministeriön Sata vuotta ulkopolitiikkaa -yleisöseminaari, jossa puhuu valtiosihteeri Matti Anttonen.

Kirjaston aulassa on klo 1014 välisenä aikana infopiste, jossa voi tutustua järjestäjien toimintaan ja noutaa EU-aiheista tiedotusaineistoa.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Europe Direct Varsinais-Suomi, Turun kaupunginkirjasto, Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES-palvelut, Schuman-seura ry, Eurooppalainen Varsinais-Suomi ry, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskus ja EU-tietokeskus sekä Interact Office Turku.

Ole mukana Eurooppa-päivän keskusteluissa myös Twitterissä: #eurooppapäivä, #munEU, #UM100

Tervetuloa mukaan viettämään Eurooppa-päivää Turun pääkirjastoon!