Kevätkokousesitelmä: ”Käynnistyykö Saksan ja Ranskan integraatiomoottori?”

Päiväys ja aika
Ajankohta - 11.04.2018
18:00 - 19:15

Tapahtumapaikka
Ravintola Old Bank

Kategoriat


Schuman-seuran kevätkokouksen yhteydessä järjestetään perinteisesti kevätkokousesitelmä, joka käsittelee Euroopan ajankohtaisia kysymyksiä. Vuoden 2018 kevätkokousesitelmän teemana on:

Käynnistyykö Saksan ja Ranskan integraatiomoottori?

Vuoden 2017 keväällä Ranska sai uuden presidentin ja keväällä 2018 varmistui, että liittokansleri Angela Merkel johtaa Saksaa suuren koalition johdossa myös vaalikaudella 2017-2021. Euroopassa tämän integraatiomoottorin käynnistymistä on odotettu, koska EU ja integraatio ylipäätään uivat syvissä vesissä. Vain reilu vuosi ennen Euroopan parlamentin vaaleja keväällä 2019 aikapaine on valtava ja herättää kysymyksen, uhkaavatko kunnianhimoiset uudistusaikeet vesittyä vaalien aikapaineen puristuksessa.

Euroopan integraation avainkaksikon Eurooppa-politiikasta alustavat ja keskustelevat kaksi aihepiirin asiantuntijaa, professori Louis Clerc (Turun yliopisto, poliittinen historia) ja Schuman-seuran puheenjohtaja, yliopistonlehtori Kimmo Elo (Helsingin yliopisto, valtiotieteellinen tiedekunta). Keskustelua johdattelee Turun Sanomien pääkirjoitustoimittaja Ari Niemi.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan Euroopan ajankohtaisista tulevaisuusteemoista!