”EU ja käyrät kurkut”-kirjasen 5. laitos julkaistaan Turun kirjamessuilla 6.-8.10.2017

Schuman-seuran ”EU ja käyrät kurkut – tosiasioita urbaanilegendojen sijaan”-kirjasesta julkaistaan 5., uudistettu laitos Turun kirjamessuilla 6.-8.10.2017. Kirjanen on osa seuran EU-tiedotustoimintaa ja pyrkii kevyellä, mutta asiallisella otteella sekä humoristisin piirroksin höystettynä esittelemään kaikenikäisille kansalaisille Euroopan unionin vaikutuksia heidän arkipäiväiseen elämäänsä ja laajemminkin. Kirjasen piirrokset ovat Turun Sanomien pilapiirtäjä Mika Rantasen kynästä, ja sen toimituskuntaan kuuluu muun muassa Euroopan unionin tuomioistuimen tuomari Allan Rosas.

Suuren suosion saaneen kirjasen julkistaminen on osa Schuman-seuran vuoden 2017 ”Näkökulmia Euroopan nykyhaasteisiin ja tulevaisuuteen”-tiedotushanketta, jota on tuettu Ulkoasiainministeriön kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedotukseen myöntämällä rahoituksella. Tämä Schuman-seuran jo Eurooppa-päivänä 9.5.2015 ensi kertaa Eurooppa-tiedotushankkeessaan painettuna ja e-kirjana Ellibsin e-kirjakaupassa ilmestynyt e-kirjanen on ilmainen.

Kirjasen sisältöä on 5. laitoksessa uudistettu ja tarkistettu niin kuvituksen kuin tekstienkin osalta. Kannessa käyriä kurkkuja pitelee edeltäjänsä sijaan Ranskan keväällä 2017 valittu presidentti Emmanuel Macron, jonka seurana ovat Saksan syyskuun 2017 vaaleissa jatkopestin itselleen turvannut liittokansleri Angela Merkel sekä Suomen 100-vuotiaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Uusina aiheina mukana ovat nyt myös EU:n maatalouspolitiikkaa ja sen uudistuskeskustelua valottava ”Mikä ihmeen CAP?” sekä aina ajankohtainen ”Työskentely toisessa EU-jäsenvaltiossa”.

Kirjasta on myös jatkossa tarkoitus täydentää ja uudistaa siinä esiteltyjen esimerkkien ja muuttuvien EU-säännösten osalta kuin myös lukijoilta saatavan palautteen pohjalla. Tervetuloa kommentoimaan ja ehdottamaan uusia aiheita siis vaikka Turun kirjamessuille Eurooppa-osastolle B/14 tai lähettämällä ehdotukset sähköpostitse seuralle (seuran yhteystiedot löytyvät täältä).

Toimittaja: Ossi Tuusvuori, piirrokset Mika Rantanen, Schuman-seuran työryhmä: Allan Rosas, Kimmo Elo, Anna Eskola, Tuomas Mikkola, Ilkka Nousiainen, Ossi Tuusvuori.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.