Aura Sallan vierailuluento ”Sisämarkkina-alue, liittovaltio vai jotain siltä väliltä – mikä on Euroopan unionin tulevaisuus?” (Helsingin yliopisto)

Päiväys ja aika
Ajankohta - 25.01.2018
15:00 - 17:00

Tapahtumapaikka
Helsingin yliopisto, valtiotieteellinen tiedekunta, auditorio 116

Kategoriat


Sisämarkkina-alue, liittovaltio vai jotain siltä väliltä – mikä on Euroopan unionin tulevaisuus?

Vuonna 2017 komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin esittelemän Valkoinen kirja Euroopan unionin tulevaisuudesta -julkaisun keskeinen viesti kansalaisille ja jäsenmaille oli, että Euroopan unionin kehittäminen ei ole yksin EU-instituutioiden tehtävä vaan jokaisella unionin kansalaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Lisäksi jäsenvaltioilla sekä niiden johtavilla poliitikoilla on keskeinen rooli EU:n kehittämisestä päätettäessä.

Tällä hetkellä Eurooppa keskustelee siitä, pitäisikö EU:n palata pelkäksi tulliliitoksi, jatkaa entiseen malliin vai ottaa ratkaisevia askelia kohti eurooppalaista liittovaltiota?

Avoimen ja konkreettisen keskustelun aika on nyt. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan Euroopan unionin nykytilasta ja tulevaisuudesta:

Aika: Torstai 25.1.2018 klo 15-17
Paikka: Helsingin yliopisto, valtiotieteellinen tiedekunta, auditorio 116 (Käyntiosoite: Unioninkatu 35, Helsinki)

Tilaisuuden alustajana on yksi valkoisen kirjan keskeisistä kirjoittajista, EU:n komission viestinnästä vastaava neuvonantaja, VTM Aura Salla, joka työskentelee Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimissä European Political Strategy Centressä (EPSC) eli komission sisäisessä ajatushautomossa. Ennen siirtymistä nykyiseen tehtäväänsä Salla toimi kaksi vuotta komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kabinetin jäsenenä. Salla on toiminut vierailevana luennoitsijana mm. Harvardin ja Pariisin yliopistoissa aiheenaan Euroopan unionin talouspolitiikka.

Tilaisuus on maksuton ja avoinna kaikille kiinnostuneille!

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Schuman-seura ry., Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkosto sekä EU:n komission Suomen edustusto.

Lisätiedustelut: Schuman-seuran pj. Kimmo Elo (chair@schuman-seura.fi).


Lyhytosoite tapahtumatiedotteen jakoa varten: https://los.fi/oMKIs