Avoin yleisötilaisuus arktisista kysymyksistä

Milloin

16.04.2018    
17:00 - 19:00

Missä

Turun pääkirjasto, Studio-auditorio
Linnankatu 2, Turku, 20100

Event Type

Turun Paasikivi-seura järjestää maanantaina 16.4.2018 klo 17-19 Turun pääkirjaston Studiossa avoimen yleisötilaisuuden, jossa keskustellaan arktisen alueen ympäristö- ja turvallisuuskysymyksistä.

Arktiseen neuvostoon kuuluu kahdeksan maata, joiden alueet ovat pohjoismantereen välittömässä läheisyydessä. Ilmastonmuutokset uhkaavat alueen herkkää ekologista tasapainoa. Toisaalta arktisiin alueisiin suuntautuu enenevässä määrin taloudellista ja sotilaallista mielenkiintoa. Suomi on vuosina 2017-2019 Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa. Neuvosto joutuu ottamaan kantaa puheenjohtajuumme aikana mm. Koillisväyläksi kutsutun merireitin rakentamiseen Euroopasta Aasiaan. Liikenneväylä tuo aivan uuden ulottuvuuden mannertenväliselle laivaliikenteelle.Reitin käyttö toki edistää taloudellista toimeliaisuutta, mutta antaa myös mahdollisuuden sotiaallisten toimijoiden aktivoitua alueella.

Alustajat ja panelistit: erityisasiantuntija Nina Brander (valtioneuvoston kanslia, arktiset kysymykset) ja kansanedustaja Ville Niinistö.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan arktisen alueen kysymyksistä!